top of page

Harald vokste opp under Fredriksten festning i Halden og ble inspirert av den historiske og kulturelle atmosfæren der. Han fikk sitt første kamera som 6-åring, forsøkte seg også tidlig med oljemaling og terpentin, men forstod etterhvert at fotografering skulle bli hans kunsteriske uttryksform. De første sparepengene ble brukt på kamera og mørkerom.

I 1998 omfavnet han den digitale utviklingen innenfor fotografi med stor begeistring og så tidlig de mulighetene dette ville gi. Han tok i bruk digitale kameraer og det digitale mørkerom.

Harald sier:

"Kameraet, objektivene, teknikkene, fremkallings-prosessene og papiret er min pensel, palett og mitt lerett".

Hva ønsker du å formidle?

Jeg ønsker å formidle en personlig kunstnerisk visjon som løfter opp.  Langt mer enn bare å gjengi et et motiv, ønsker jeg vekke til liv et samspill mellom bildet og tilskueren, som gir dype og personlige opplevelser.
 

Med bildene ønsker jeg å avdekke en hemmelighet i motivene, noe som i det naturlige er tilslørt, men som jeg henter fram gjennom den kunstneriske prosessen i mitt digitale mørkerom.


Gjennom detaljrike natur- og landskapsmotiver, hvor det som er genuint og ekte er fanget inn, appelleres det til å trekke ut budskap og symbolikk..

Jeg håper du lar deg inspirere!

About

Harald Willard

bottom of page